Espanjalainen munakas, jollaisen bongasin kerran Lidlin kylmähyllystä kiinnosti kovasti ja tuli sellainen poimittua koriin sekä kiikutettua kotiin asti. Avattuani tuon muovikääreessä olevan, vedessä lilluvan perunalla kyllästetyn munakkaan, tuoksu oli kaukana kyllä Espanjasta... Mikroon ja lautaselle, syötävähän se on kun en muutakaan viitsinyt tehdä. Melkoinen suolapommi ja maku oli sellainen väkisin nieltävä, mutta seuraavan kerran kierrän kaukaa valmispakatun munakkaan. Mitä ihmettä oikein ajattelin ostaessani sellaisen?
Joka kerta munakkaan valmistukseen yritän asennoitua niin, että kyllä se nyt onnistuu. Viimeksi oli liian kuuma pannu jne. Kokissahan ei ole vikaa vaan välineissä. En voi käsittää miten munakas päätyy aina kokkeliksi. Maitoa on vain vähän mukana, joten liika maidolla löträäminenkään ei pitäisi aiheuttaa tuhoon tuomittua munakasta. Kaveripiirissä olen se kädetön kokki, joka liekittää mikrossa popcornit. Juu, lieskat on nähty mikrossa muutamia kertoja. Täydellisten Naisten Bree Van de Kamp ei todella asu tässä taloudessa, jolta luonnistuu kaikki vaahdoista kohokkaisiin.
Jokin aika sitten tuli katsottua Saran ja Meri-Tuulin Metropolit Liviltä ja kappas Espanjassa olivat mutustamassa munakasta..! Paikallinen kokki antoi munakkaan olla pannulla ja ilmeisen kuumalla sellaseilla hetken, jonka jälkeen siirsi pannun uuniin. Ja siinä se oli loistava ja paksu munakas! Ostoslistalle lisäsin heti uunin lämmön sietävän paistinpannun.
Tässä vaiheessa, kun mietin tuota munakasta auringon mukavasti lämmittämässä kodissa, olin vaarassa polttaa oman lounasherkkuni pohjaan. Kiirehdin hellan ääreen ja käyn sörkkimään munakasta, ja niin kuin arvata saattaa, se oli jo saanut pohjaansa kauniin ruskean värin..
Ei se miltä ruoka näyttää, vaan miltä se maistuu. |
Hyväähän tuo kokkeli oli ja maistui lapsellekin, jonka lautaselta noukin herkkusienet omalleni lisäten vähän yrttisuolaa. Jos koet olevasi munakasmaestro, niin jaa toki vinkkisi onnistuneeseen munakkaaseen kommenttikohdassa.
Ihana munakas! Mä en ole mikään munakasekspertti, mutta sehän ei estä neuvoja jakamasta :D (Ja minultahan se luonnistuu.) Jos siis haet sellaista lettumallista munakasta niin luulen, että täytyy vain löytää oikea lämpötila, jolla muanakas hyytyy ja on sitten helpommin käännettävissä. Isäntä olis varmaan parempi neuvoja.. "Taikinassa" täytyy varmaan olla kans aika paljon tavaraa, että pysyy sellaisena levynä? Tsemppiä, harjoitus tekee mestarin!
VastaaPoista