Lomat lusittu ja paluu arkeen on koittanut. Läjäpäin pyykkiä pesty eilen, fiilistelty kotona juoksukenkiä, heiluteltu kahvakuulia, suunniteltu olkkarin huonekalujen paikkojen vaihtelua toimivammaksi, laitettu hieman ruokaakin. Hetkonen oliko viime vuorokaudessa vain 24h?
Jääkaappi tarjosi jälleen kovin kasvispainotteista ravintoa ruoaksi. Soppaa, samettisen kermaista soppaa sekä meksikolaisia makuja kaipasi suu sekä mieli. Chiliä ja juustokuminaa oli siis pakko ympätä mukaan keittoon. Kaverin kanssa taannoin tuli todettua että meksikolaista ruokaa voisi nauttia vaikka joka päivä. Nam, nam ja nam, siihen ei vaan kyllästy.
Tämä keitto maistui pikkuisellekin, kun laittoi basilikaa keitolle kaveriksi. Meidän muksulla on aika erikoinen maku niinkin pieneksi tytöksi, raaka sipuli, tsatziki ja tuoreet yrtit ovat herkkuja. Helpottaa meikäläistä kovasti, kun esim. sipulia ei tarvitse repiä kaikesta pois.
Bataattikeitto
1 iso bataatti
3 pienikokoista porkkanaa
1 sipuli
1/2 punainen suippopaprika
1/2 dl punaisia linssejä
1 Reformi luomu kanaliemivalmiste
1 mozzarella juustopallero
1 valkosipulin kynsi
1/2 prk kermaa soseutus vaiheessa
Mausta;
Juustokuminalla, valkopippurilla ja chilillä maun mukaan.
Enjoy!
Parasta liemikuutioita mitä voi vaan olla nämä Reformikuutiot, niitä en vaihda ja niistä en hevillä luovu.
Ps. "Keittolautanen" toimii yleensä sushin kaverina, soijakippona. Tällä kertaa pikku neidin annoksena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti